Persoonlijk en contact informatie

Shi Dan-Qiu werd geboren in Guiyang, China. Hij heeft een Bachelor of Science (BSc) in Organic Chemical Engineering van de Nanjing Universiteit voor Wetenschap & Technologie, Nanjing, China, inclusief titels zoals assistent ingenieur van chemische technologie en informatie ingenieur van wetenschap & technologie.

Als tiener maakte Dan-Qiu kennis met de TCG door zijn toenmalige Taijiquan leraar Gu Li-Seng. Tijdens patiëntbezoeken leerde Gu Dan-Qiu hoe hij de pols van de patiënt moest voelen. Gu dicteerde Dan-Qiu kruidenformules en liet hem helpen bij het bereiden van de kruiden. Ook leerde hij Dan-Qiu TuiNa massage. Gu’s pupillen oefenden acupunctuur op elkaar als onderdeel van hun opleiding bij Gu Li-Sheng. Dan-Qiu is dus een ervaren beoefenaar van de TCG.

Shi Dan-Qiu is een tweede generatie leerling van grootmeester Yang Shao-Hou (via Gu Li-Sheng). Shi Dan-Qiu kreeg ook nog drie jaar les van Meester Zhang Zhuo-Xing. Naast Tajiquan specialiseerde Shi Dan-Qiu zich tevens in twee met Taijiquan verwante vechtsporten, Xingyiquan (o.l.v. Li Tian-Ji) en Baguazhang (o.l.v. Jiang Rong-Qiao). Vanaf 2002 studeerde hij Yiquan bij de meesters Yao Cheng-Guang, Yao Cheng-Rong, Cui Rui-Bing en Bo Jia-Cong. Shi Dan-Qiu is nu onder begeleiding van Yao Cheng-Rong. Shi Dan-Qiu heeft meer dan 20 jaar ervaring in Qigong, de kunst van het bevorderen van de interne energie.

In 2014 stichtte Dan-Qiu het Nei Gong Centrum voor Gezondheid en Welzijn. Doel is de gezondheid van mensen te verbeteren door de combinatie van traditionele en moderne Chinese wijsheid, westerse medische kennis en de Chinese vechtkunsten. Dan-Qiu’s moedertaal is het Chinees. Hij bestudeert de klassieke geschriften en de nieuwste inzichten in de TCG evenals de Chinese vechtkunsten. Zo ontsluit Dan-Qiu nieuwste technieken en behandelmethoden voor gebruik in Nederland. Dan-Qiu hoopt dat hij met zijn behandelingen bij Nei Gong een positieve invloed op het welzijn van allen kan hebben.

Wilt u weten wat Shi Dan-Qiu het Nei Gong Centrum voor uw gezondheid en welzijn kunnen betekenen? Stuur een mail naar info@neigong.nl.