Nei Gong en Jezelf Genezen voordat Je Ziek wordt

Uw eerste prioriteit is om te genezen vóórdat uw ziek wordt. Nei Gong gebruikt Qigong, Taijiquan, Baguazhang, Xingyiquan en Yiquan ter bevordering van uw algehele gezondheid. Het zijn oefeningen die vanuit de holistische gedachte zijn ontstaan, die het evenwicht tussen Yin en Yang-energie verbeteren en onderhouden. Dit is een van de belangrijkste beginselen, zoals ook beschreven in de Huang Di Nei Jing.

De oefeningen activeren en versterken de positieve energie van lichaam en geest. Deze energie wordt in het Chinees Qi genoemd. Tijdens het uitvoeren van de oefeningen wordt aandacht besteed aan ontspanning, ademhaling, focus, balans, het activeren van de spieren en de coördinatie van het geraamte. Op deze manier wordt het immuunsysteem versterkt en het lichaam gesterkt tegen ziektes, waardoor u snel van aandoeningen herstelt.

De Chinese vechtkunsten trainen het hele lichaam (zenuwstelsel, spieren, botten, organen en ook emoties, geest en persoonlijkheid) en wekken alle functies van lichaam en geest. Het resultaat is een geactiveerde geest, een algeheel gevoel van welzijn en revitalisatie van het lichaam.

Hoewel uw lichamelijke gezondheid veel baat heeft bij het beoefenen van de Chinese vechtkunsten, bevorderen ze ook de ontwikkeling van persoonlijkheidseigenschappen als vastberadenheid, zelfvertrouwen, onverschrokkenheid en leren ze hoe je je emoties onder controle houdt. Zo wordt uw weerstand tegen RSI, nervositeit, burn-out en andere stressgerelateerde aandoeningen verhoogd. Tevens verbetert het vermogen om te gaan met de problemen die zich voordoen in sociale en huiselijke situaties. De principes van deze oefeningen kunnen gemakkelijk toegepast worden in het dagelijkse leven, overal en altijd. Een eenvoudig voorbeeld: Het toepassen van de lichaamshouding van deze oefeningen tijdens het werk aan een beeldscherm voorkomt spanning in nek en schouders.

Shi Dan-Qiu practiseert de interne Chinese vechtkunsten al sinds 1966. Sinds 2002 begon Dan-Qiu ook Yiquan te trainen. Bent u op zoek naar oefeningen om gezond te blijven? Neem contact op via email info@neigong.nl.