Nei Gong houdt u fit

Met Taijiquan, Baguazhang, Xingyiquan, Yiquan en Qigong helpt Nei Gong u gezond te blijven.

In het Chinees betekent Taiji het ultieme en quan is vuist of vechtkunst. Taiji (Tai Chi) is de afkorting van Taijiquan (Tai Chi Ch'uan). Het wordt gekenmerkt door zijn langzame, vloeiende, ontspannen en elegante bewegingen. De belangrijkste beginselen van Taiji zijn een correcte lichaamshouding, ontspanning, evenwicht, concentratie, ademhaling en de kunst om met je geest je lichaam te bewegen, zonder lichamelijke kracht.

Xingjyguan (Hsing I Chuan) wordt ook vaak afgekort tot Xingyi of Hsing I. Xing betekent uiterlijk, vorm en Yi betekent idee, gedachte. Xingyi is ook bekend onder de naam Xingyliuhequan of Liuhequan. De basis van Xingyi is concentratie vóór je beweegt; de gedachte geeft leiding aan de beweging van het lichaam.

Bagua is de afkorting van Baguazhang (Pa Kua Chang). Bagua betekent acht richtingen en Zhang (Chang) is handpalm in het Chinees. Het beoefenen van Bagua is gebaseerd op verschillende handpalm- en looptechnieken. Er zijn acht basishandtechnieken en vier basislooptechnieken. Het in een cirkel lopen van Bagua is een zeer bijzondere oefening, die veel aandacht en oefening vereist.

Yiquan is de nieuwste toevoeging aan de Chinese krijgskunsten. Het is gebaseerd op Xingyiquan en wordt beschouwd als de essentie van de Chinese vechtkunsten. Wang Xiang-Zhai (1885 – 1963) creëerde Yiquan in 1928. Wat Yiquan vooral onderscheidt is dat er geen vaste reeksen van vormen of opeenvolging van houdingen na elkaar worden uitgevoerd (zoals in systemen als Taiji, Xingyi of Bagua). Het systeem van Yiquan bestaat uit oefeningen uit Zhanzuang, Shili, Fali, Pushing hands, San Shou en stok.

Qigong is een 6000 jaar oud systeem van oefeningen dat gericht is op het behoud van de gezondheid. Het doel van Qigong is het verbeteren van onze gezondheid, het voorkomen en het genezen van vele kwalen. Volgens de TCG zijn Qigong oefeningen die de energiestroom (Qi) in balans brengen. Door de kracht van concentratie activeert Qigong de positieve energie in het lichaam. Qigong wordt gezien als de basis van de Chinese vechtkunsten.

In 2005 zette Shi Dan-Qiu de Nei Gong Tai Chi & Kung Fu School in Amsterdam op. Zijn doel was om zijn kennis en liefde voor de Chinese vechtsporten te delen met anderen. In 2012 werd hij benoemd tot technisch directeur van de groep Chinese Interne Krijgskunsten binnen de Nederlandse Federatie voor Krijgskunsten (NFK) (klik hier voor meer info).

Shi Shi Dan-Qiu beoefent de Chinese Internal Martial Arts voor meer dan 40 jaar en Yiquan voor meer dan 10 jaar. Ben je op zoek naar een trainingssysteem die je fit houdt, neem contact op met Dan-Qui gratis proef lesson. Je kan hem bellen op 020 404 1836 / 06 4448 8892 of mailen info@neigong.nl.

  Traning Maandag, Willem Witsenstraat 6, 1077 AZ Amsterdam
  Taiji voor Beginners
  Tijd: 20.00 - 21.00 uur
  Qigong
  Tijd: 21.00 - 22.00 uur
  Traning Dinsdag, Sandenburch 1-3, 1082 GN Amsterdam
  Taiji voor Gevorderde
  Tijd: 20.00 - 21.00 uur
  Pushing Hands - De 1e Dinsdag van de maand
  Tijd: 20.00 - 21.00 uur
  Yiquan - De laatste Dinsdag van de maand
  Tijd: 20.00 - 21.00 uur
  Traning Vrijdag, Bankastraat 18, 1094 ED Amsterdam
  Yiquan
  Tijd: 20.00 - 21.00 uur